Samsung прави Олимпийските игри в Лондон 2012 по-дигитални от всякога

Samsung Electronics, официален олимпийски партньор по безжичните комуникации на Олимпийските игри в Лондон 2012 година, демонстрира своята активна подкрепа към Олимпийското движение. За пети път технологии от Samsung  гарантират на Олимпийското семейство актуална информация в реално време за всичко, случващото се в Лондон – от промени в часа и метеорологичната обстановка, до последните данни за резултати, спечелени медали и нови олимпийски рекорди.

Тази година Samsung внедрява за Олимпийските игри Wireless Olympic Works (WOW) – безжична иновация, разработена за първи път за Игрите в Атина. С нея се осигурява информация, ключова за организацията  на събитието. Новата версия на приложението за Лондон 2012 бе инсталирана на хиляди нови модели смартфони Samsung, предназначени за членове на Олимпийското семейство, включително официални лица от Международния олимпийски комитет, Националния олимпийски комитет и Организационния комитет на Олимпийските и Параолимпийските игри в Лондон (LOCOG).

„Горди сме, че имаме толкова важна роля. Нашата задача е да дадем своя принос  Олимпийските игри да се превърнат в най-комплексните и социалните до този момент”, заяви Съни Хуанг, вицепрезидент и директор на маркетинг отделът за Световни спортове в Samsung Electronics. „Чрез нашата WOW услуга, Samsung съдейства за успешните операции в Олимпийските игри, като осигурява непрекъснат и лесно достъпен поток от информация”.  

Гери Пенъл, информационен директор за London 2012, споделя: „Благодарим на Samsung за техните непрекъснато усъвършенстващи се технологии с безжични устройства. Благодарение на тези иновации, ние се възползваме от предимствата на по-добра, бърза и ефективна комуникация.”

WOW услугите на Samsung за Лондон 2012 включват ежеминутна актуализация на информацията за Игрите (mINFO), информация за случващи се в реално време събития (mLIVE), уиджети за бърз достъп до WOW и услуга за съобщения в група (mCOMM).

Samsung предоставя приблизително 17 000 мобилни устройства и 4 600 мобилни аксесоари на Олимпийското семейство, за да ги държи свързани и информирани по време на Олимпийските игри. Компанията има принос и към оперативната поддръжка чрез Технологичния Оперативен Център (TOC) за централизиран мониторинг и управление на всички ИТ системи и телекоми на Игрите, съвместно с други ИТ партньори, включително Atos, BT и Omega.

Благодарение на своя богат опит в безжичните иновации, мащабните социални инициативи на Samsung създадоха днешния облик на „Олимпийски игри – достъпни за всички”. С помощта на редица социални активности, компанията въвлече хора от цял свят в олимпийското движение.

Samsung покани 76 блогъри от цял свят да вдъхновят своите читатели и да споделят с тях преживяното на Игрите. Компанията представи и приложението „Samsung: Take Part 2012”, специално разработено, за да осигури по-лесен достъп до Лондон 2012 чрез интерактивни спортни игри, виртуални 3D обиколки на официални събития, актуални новини и резултати.

Коментар