RIM може да продаде бизнес с услуги на IBM

IBM проявява интерес към част от бизнеса на канадската компания RIM, известна със смартфоните BlackBerry. По информация от Блумбърг, Синият гигант иска да придобие подразделението на RIM за услуги на корпоративни клиенти, вкл. в областта на сървърната инфраструктура.

Информацията не е потвърдена официално от нито една от двете компании, но сделка е много вероятна, предвид затрудненията, които RIM изпитва в момента. Производителят на смартфони губи пазарен дял и все по-често името му се свързва със слухове за поглъщане.

По-рано тази седмица Samsung опроверга появилите се информации, че ще купува лицензи на Blackberry 10 за използване в своите устройства, както и, че иска да погълне RIM.

От IBM пък не коментират по никакъв начин информацията за интерес към част от бизнеса на RIM. Блумбърг уточнява, че двете компании не са разговаряли за покупка на поделението на RIM за производство на мобилни телефони или на цялата фирма.

Новата мобилна платформа Blackberry 10 ще излезе през 2013 г. Вероятно RIM ще изчака излизането й, преди да вземе решение за евентуална продажба на каквито и да е активи или на цялата компания.

Коментар