Идва горещ септември за пазара на смартфони

Септември ще бъде особено горещ за пазара на смартфони. Случайно или не, водещи играчи в сегмента ще пуснат очаквани флагмански модели още в началото на месеца.

 

Microsoft и Nokia решиха да обявят новия Windows Phone 8 с финландската марка на 5 септември, една седмица по-рано от дебюта на iPhone 5, за да не останат в сянката на Apple.

Други сериозни играчи също прибягват до подобна тактика, което може да намали очаквания ефект. Motorola Mobility, собственост на Google, и операторът Verizon Wireless планират шумен анонс на 5 септември в Ню Йорк – тогава двете компании ще представят смартфона Motorola Droid Razr HD, а вероятно и модела Droid Razr Maxx HD.

Nokia ще има само няколко часа за пълно внимание от страна на медиите. Презентацията на нейния WP8 смартфон започва в 9:30 ч., а Motorola ще стартира в 14 ч.

По предварителни информации, Droid Razr HD ще има 4,5-инчов екран с резолюция 1280×720 пиксела, двуядрен процесор с тактова честота 1,5 GHz и батeрия с капацитет 2530 мАч. Устройството ще работи под управление на Android 4.0 Ice Cream Sandwich и в мрежи 4G.

Междувременно, Motorola Mobility подаде жалба срещу Apple в Комисията по международна търговия на САЩ с искане да бъде забранен вносът в страната на iPhone, iPad и Mac, поради патентни нарушения.

Nokia и Motorola изпитват проблеми напоследък, но правят всичко възможно да подобрят позициите си. Финландският производител се обвърза дългосрочно с Microsoft по линия на Windows Phone, а Motorola Mobility стана притежание на Google, който дава индикации, че ще продължи да развива марката.

Коментар