Облакът обхваща и битовата техника

С прехода на компютърните технологии към облака, подобно нещо започва да се случва и с битовите уреди, поне в частта на управлението. Тон за това дава японската компания Panasonic, която разшири своята линия „умни” устройства и пусна нова облачна услуга. Клауд решението позволява отдалечено управление на целия спектър домашни устройства, като се започне от хладилниците и се стигне до приборите за красота и здраве.

С помощта на приложение Panasonic Smart App притежателите на Android смартфони могат да управляват от разстояние съвместима битова техника, да задават различни програми за работа и да следят консумацията на електроенергия.

По-рано тази година Panasonic представи микровълнова печка 3-Star Bistro, която може да се настройва и управлява чрез Android-смартфон. В края на септември компанията ще пусне в Япония нови битови уреди, управлявани с мобилни устройства, вкл. хладилник, пералня, устройства за поддържане на красота и здраве и др. Някои от тях ще се управляват не само от Android, но и от iOS устройства.

За правилната работа на новите устройства и отстраняването на повреди ще отговаря специална служба за поддръжка. Смарт приложението ще бъде достъпно безплатно за потребителите чрез глобалния сайт Club Panasonic. За да ползват новите облачни услуги, притежателите на смарт устройства с японската марка просто трябва да се регистрират на сайта.

Коментар