Появи се охранителна видео камера без движещи се части

Появи се охранителна видео камера без движещи се части
Цифровата Axis 212 PTZ се захранва от мрежовия кабел
09/05/2006
Революционна видео камера за вътрешна охрана пусна на пазара компанията Axis
Communications, съобщиха от дистрибутора на продукта у нас – фирма Солитрон.
AXIS 212 използва цифрово устройство с функции Pan/Tilt/Zoom (PTZ), за да осигури мигновено автоматично наблюдение. Камерата не включва уязвими към износване движещи се части, както е при традиционните устройства за видео наблюдение.
Компактните размери и дискретният дизайн на AXIS 212 PTZ я правят подходяща за охрана на помещения с площ до 150 квадратни метра, например магазини и рецепции. Камерата се захранва и управлява по един Етернет кабел, което намалява стойността на инсталацията. AXIS 212 PTZ предлага двупосочно адио, вкл. вграден микрофон.
Иновационната камера използва висококачествен сензор с разделителна способност 3 мегапиксела. Оптична леща с широк ъгъл позволява на потребителя мигновено да увеличава обектите в рамките на охраняваната територия. Едновременни JPEG и MPEG-4 компресии оптимизират качеството и използването на честотната лента.
Този продукт е отговор на засиленото пазарно търсене на ценово-ефективни и надеждни мрежови камери за вътрешна охрана. AXIS 212 PTZ улавя движение, съхранява изображения преди и след активиране на алармата и позволява планирано управление на нейната функционалност от страна на потребителя. 
AXIS 212 PTZ е сигурна камера – предлага защита с парола на няколко нива, филтриране на IP адреси и HTTPS кодиране. Камерата ще бъде достъпна за потребителите през юли на цена около 500 евро. 

рубрика: Uncategorized

Коментар