Големият дисплей е силно желан при смартфоните

Потребителите на смартфони желаят най-силно техните устройства да имат голям дисплей, сочи проучване на Techbargains. Анкетирани са 1300 притежатели на „умни” телефони.

Най-желани функции при смартфоните

• голям екран
• дълго време за работа на батерия
• висока скорост
• поддръжка на LTE

източник: Techbargains

 

Сред другите най-предпочитани функции са дългото време за автономна работа, високата скорост и поддръжката на LTE мрежи. Най-слабо популярната функция е поддръжката на microSD карти, съобщава Electronista.com.

Любопитен момент в проучването е, че всеки пети потребител на Android смартфон планира да замени сегашното си устройство с новия модел на iPhone. Като цяло резултатите показват високо ниво на ентусиазъм около iPhone 5, който излиза на 12 септември.

Покупка на iPhone 5 планират и много от настоящите потребители на епълския смартфон. Близо три четвърти (74%) от собствениците на iPhone 4 са заявили, че ще купят iPhone 5, тъй като голяма част от тях има право на замяна на старото си устройство с нов модел в рамките на договора с телеком оператора.

От потребителите на iPhone 3GS обновление искат 71%, а от тези, които разполагат с iPhone 4S, подобно желание за заявили 64%.

Коментар