Дизайнерът на Apple с по-скъп дом от Стив Джобс

Джонатан Айв, вицепрезидент и главен дизайнер на Apple, разсея слуховете, че ще се връща в родния си град Лондон. Мениджърът си е купил къща в Сан Франциско на стойност 17 милиона долара, съобщи Уол Стрийт Джърнъл.

Любопитен факт е, че новият дом на Айв е по-скъп от къщата на Стив Джобс – съосновател и дългогодишен лидер на Apple. По данни на Gizmodo.com, домът на бившия CEO в Пало Алто струва 8,45 милиона долара.

Къщата на Айв се намира в най-престижната част на Сан Франциско, с изглед към Голдън Гейт. Дизайнерът на Apple ще живее със семейството си на пет етажа с обща площ от 676 кв. метра и градина. Домът е построен през 1927 г. по проект на Willis Polk & Co.

45-годишният Джонатан Айв е един от ключовите мениджъри на Apple. Той отговаря за дизайна на iPhone, iPad, iMac, iPod и други продукти на компанията от Купертино. Айв беше приближен на Стив Джобс и мнозина го считаха за негов най-вероятен наследник на поста CEO.

В началото на миналата година се появиха слухове, че Айв ще напусне Сан Франциско в посока Лондон. Предвид новата покупка, тази прогноза изглежда е била погрешна.

Коментари по темата: „Дизайнерът на Apple с по-скъп дом от Стив Джобс”

добавете коментар...

  1. zapoznat

    Стига с тези идоли и кумири…
    Бил му по-скъп от на Джобс…
    Когато преди години хиляди потребители заведоха общ иск срещу Ейпъл не трябваше да се съгласяват на извънсъдебно споразумение.
    Трябваше да ги осъдят та да ги научат къде зимуват раците.
    Уж най-иновативната компания, със стремежи за опазване на околната среда – пълни глупости… Да правиш милиони устройства, на които не може да сменяш батерии или части, а да ги хвърляш, за да си купуваш нови.
    Добре мислят за околната среда…

Коментар