Apple: NFC и безжичното зарядно са ненужни

Както се очакваше, новият iPhone дойде без технология NFC и безжично зарядно. Вицепрезидентът на Apple Фил Шилър обясни отсъствието на тези технологии в интервю за All Things Digital.

Няма нужда от NFC. С функциите на тази технология успешно се справя приложението Passbook, което е включено в iOS 6, пояснява Шилър. Passbook се използва за съхраняване в електронен вид на билети за кино или спортни мероприятия, карти за подаръци и отстъпки. Програмата поддържа също така геолокационни услуги и може да извежда баркод на екрана, който се чете от касов скенер.

Що се отнася до безжичното зарядно – то, според Шилър, не отменя нуждата от електрически контакт, тъй като зарядният блок трябва да се включи към захранващ източник. Ето защо безжичността в случая е твърде съмнителна, отбелязва вицепрезидентът на Apple.

На въпрос защо Apple е променила док конектора, който съществува още от 2003 г., Шилър отговаря, че размерите на стария конектор са пречели да бъде намалена дебелината на iPhone 5. Новият Lightning конектор ще се запази като стандарт за мобилните продукти на Apple в продължение на много години, уточнява Шилър.

Коментари по темата: „Apple: NFC и безжичното зарядно са ненужни”

добавете коментар...

  1. Непрактичност

    е думата подходяща за описване на липсата в новия смартфон от епъл. Вярно, “безжичността е съмнителна” в случая, но пък е полезна, какво правиме когато започнат да сдават багажа пиновете в гнездото на телефона ? Отиваме да дадем още 1500 лева за нов ?! Самняам се!

  2. i-shit

    Отново имаме опит за налагане на епълски канони. На епъл бих искал да им кажа: Добре де бъдете си иноватори ама защо се опитвате да налагате някакви рамки на технологиите?! Може би защото се смятате привилегировани само вие да въвеждате нови технологии ли, и отричате всичко останало…. Било глупост безжичното зареждане а това че с тази технология няма нужда от конектори и може да си зареждаш каквото си поискаш ?!?

  3. bobi

    напълно съм съгласен за безжичното зареждане…Огромна глупост, загуба на енергия и неудобство само и само да не опънеш 20 санта кабел

  4. Rado

    "….. Ето защо безжичността в случая е твърде съмнителна …. " тоя уби рибата на сушата … вярно, че тази технология не е на 100% и не го познавам що за човек е, но от това, което чета не ми изглежда да е наясно със себе си ….

Коментар