Xerox ще управлява ИТ инфраструктурата на Schneider

Xerox сключи договор за управление на ИТ инфраструктурата на Schneider Electric. Сделката е част от 7-годишен договор на стойност 153 милиона долара, съобщиха от компанията.


Кевин Кисар, мениджър в Xerox, заяви, че компанията ще помогне на Schneider Electric  в прехода към облачни процеси
 

Съгласно договора, Xerox ще модернизира ИТ инфраструктурата на операциите на Schneider в Северна Америка, като консолидира центровете за данни и внедри високотехнологични автоматизирани процеси, които отговарят на нуждите на енергийния сектор.

Xerox ще поеме и „help desk” поддръжката, на която разчитат ежедневно служителите на Schneider за възникнали проблеми с техните компютри, вкл. ще оказва съдействие на служители извън офиса, които използват мобилни устройства.

Харв Корел, главен ръководител в ИТ отдела на Schneider Electric, очаква технологиите на Xerox да направят компанията по-гъвкава и продуктивна. „За нашия бизнес и за нашия ангажимент към управлението на енергийните ресурси зелената кауза е много важна, а редом с това и природосъобразното управление на новата ни ИТ платформа”, коментира Корел.

„Ще помогнем на Schneider Electric в проправяне на пътя към облачните процеси. Този преход ще даде възможност на Xerox да представи нови технологии, както и стандартизирани процеси”, заяви Кевин Кисар, главен ръководител Операции на поделението за ИТ аутсорсинг в Xerox.

Коментар