М-Тел обяви новия си финансов директор

Милан Залетел поема поста главен финансов директор на Мобилтел от понеделник, 24 септември, съобщи телекомът. Той се присъединява към М-Тел след почти десет години в словенския оператор Si.mobil, част от Telekom Austria Group.


Милан Залетел, новият финансов директор на М-Тел
 

Залетел ще заеме мястото на Пламен Петров, който управляваше финансите на М-Тел в продължение на 7 години. По-рано се появиха информации, че Петров ще оглави Виваком след промените в собствеността на компанията, в резултат на които основен акционер стана консорциум от руската ВТБ-Капитал и Корпоративна търговска банка (КТБ) на Цветан Василев.

В периода от август 2006-та до септември 2012-та година Милан Залетел е член на Борда на директорите на Si.mobil като главен финансов директор на компанията. Като такъв той отговаря за два сектора – финанси и бизнес проучвания.

Под ръководството на Залетел Si.mobil преструктурира системата за бизнес проучвания, което е първият и единствен случай в цялата Telekom Austria Group. Той и колегите му създават функция за осигуряване на приходите като системна функция за планиране и мониторинг на ключови финансови и нефинансови параметри в ИТ-системите.

В допълнение към финансите, от 2008 година до средата на 2010 година той отговаря още за цялата техническа част на Si.mobil. Негови отговорности са също стратегическо управление, управление на проекти, правни въпроси, управление на веригата за доставки.

Под ръководството на Залетел Si.mobil успява да реализира проект за ИТ поддръжка на бизнес операциите. Въвежда система за електронен документооборот в различните бизнес процеси, което спестява разходи и време.

Коментар