Битова техника на LG защитава от алергии

LG Electronics обяви нови системи за отопление и охлаждане с антиалергични и антивирусни филтри, както и прахосмукачки със специална технология за компресиране на прахта. Компанията отчита факта, че алергията е едно от най-масовите заболявания в наши дни. По данни на World Allergy Organisation 400 млн. души в световен мащаб страдат от алергичен ринит и 300 млн. – от астма.

Най-разпространени са алергените, които приемаме чрез вдишване. Навън е практически невъзможно да се предпазим от тях, но у дома можем лесно да елиминираме симптомите, създаващи дискомфорт, уверява LG, представяйки новото си поколение устройства.

Малко хора знаят, че климатикът служи не само за отопление и охлаждане, но и за пречистване на въздуха. Новите климатици на LG имат вградени антиалергенни и антивирусни филтри, които помагат на потребителите да се преборят с дразнителите във въздуха. Антиалергенният филтър в климатика неутрализира полените и прахта, като с помощта на химични вещества разбива структурата им, складира ги и не допуска да се завърнат обратно във въздуха. Антивирусният филтър пък предоставя пълна защита от микробите във въздуха, като блокира протеините, които имат ключова роля за възпроизвеждане на вирусите.

Моделите на LG, оборудвани с антиалергенни и антивирусни филтри, са Athena Inverter V, ArtCool Inverter V и Deluxe Inverter V. Само от алергии пази моделът Nova Inverter V.

Филтърът Plasmaster, вграден в повечето климатици от висок клас, неутрализира прашинките и животинската козина. Климатикът Athena Inverter V е снабден и със специален филтър, наречен Honeycomb, заради своята подобна на пчелна пита форма. Благодарение на широката си повърхност той пречиства въздуха от вируси и алергени и отстранява неприятните миризми, които могат да причинят мигрена.

LG обяви и нова прахосмукачка, с първата в света моторизирана технология за компресиране на прахта. Когато почиствате контейнера на обикновена прахосмукачка, част от по-дребните прахови частици се връщат в помещението. С новата технология за компресиране на прах боклукът е под формата на блок, когато бива изхвърлян. Това позволява задържане и изхвърляне на целия нежелан материал.

Технологията разчита на непрекъснато движение на остриетата RotaBlade по време на работа. Като компресира прахта, тя увеличава обема на събраното количество прах до четири пъти. С помощта на HEPA филтрите пък прахосмукачките връщат в околната среда въздух, пречистен на 99,50%-99,95%, като гарантират пречистване на частици с диаметър над 0,3 микрона.

Освен технологията Kompressor за антиалергичната среда в дома се грижи и системата Turbo Cyclone. Чрез нея прахосмукачката отстранява ефективно от въздушния поток дори и най-малките частици, като не ползва филтър за отделяне на прахта в контейнера. Вместо това финият прах се отделя чрез завихряне на въздушния поток, генерирано от центробежна сила в специалния циклонен цилиндър.

Сред моделите с антиалергични функции са LG Kompressor Lite (VK7920NNT) и LG Kompressor Elite (VK8920SCAQ)

Коментар