Нели Крус посети българско училище

Иновативни методи за преподаване в началното образование демонстрира 137 СОУ „Ангел Кънчев” в София пред вицепрезидента на Европейската комисия Нели Крус, която е у нас във връзка с конференцията „Дигиталният дневен ред на Европа – реалност или все още предизвикателство?”.

На срещата с Нели Крус в 137 СОУ “Ангел Кънчев” участваха още Гергана Паси, дигитален посланик на България в Европейската комисия, и Георги Ранделов, изпълнителен директор на Майкрософт България

Софтуерният продукт Jumpido, изцяло българска разработка на стартираща младежка компания Nimero, е предназначен да отговори на нарасналите нужди за интерактивност на образователния процес. Урокът се води от Десислава Миленкова, учител на началните класове в 137 СОУ.

Така както умения като писането и четенето са задължителни за днешния ден, компютърната грамотност ще бъде за утрешния, заяви Нели Крус в речта си при отриване на конференцията в София. Още през 2015 г. ЕС ще бъдат отворени 700 000 свободни места за ИТ специалисти, допълни тя.

Коментари по темата: „Нели Крус посети българско училище”

добавете коментар...

  1. Сава

    Нели Крус посети училището и показа на цялата ни страна, че можем да бъдем лидери в света в дигиталните технологии! Фактите говорят сами! Плюс това, забележете какви инвестиции ще се направят в училищата и e-call следващата година!

  2. Абигейл Михайлова 6а

    Аз съм от това училище и вчеращния ден мина много добре. Много ми хареса беше прекрасно Нели Крус каза пекрасни думи които развълнуваха всяко едно дете. Думите на Нели Крус бяха толкова мили и хубави , че дори ни разчувстваха!!! Тя е прекрасен човек!!!

Коментар