LG въвежда класен смартфон Optimus G

LG обяви смартфона от висок клас Optimus G, който обединява концепцията User Experience (UX) и мощен хардуер. Моделът е оборудван с четириядрен процесор Snapdragon S4 Pro и нови технологии за подобрена картина и по-дълъг живот на батерията.

Смартфонът се отличава с нов подход към изпълнението на много задачи едновременно. Докато мулти-таскингът се ограничава само до отваряне на няколко приложения едновременно, присъщият на Optimus G крос-таскинг позволява различни задачи да се изпълняват по едно и също време без компромис с производителността.

UX възможности с крос-таскинг функции:

Функцията QSlide показва два различни екрана едновременно на един и същ дисплей. Тя визуализира цялото съдържание и на двата екрата, като позволява  извършване на две задачи едновременно. Така потребителите могат да изпратят текстово съобщение или да търсят инфромация в интернет, докато гледат видео.

Live Zooming подобрява възможностите за гледане на видео, като увеличаване изображението до пет пъти, докато върви видеото. Така родителите могат да видят отблизо децата си по време на училищен рецитал, например.

Dual Screen Dual Play позволява гледане на едно и също съдържание на екрана на телефона и на телевизора, но и различно, при това от един и същ източник. Например на телевизора може да тече слайд шоу, докато смартфонът показва  допълнителните бележки към презентацията.

QuickMemo позволява на потребителите да пишат, рисуват или отбелязват записки директно върху екрана и лесно да споделят съдържанието като прикачен файл или URL. С функцията даден телефонен номер може да бъде изписан на ръка и смартфонът ще го набере, още докато бива изписван.

Screen Zooming позволява приближаване и отдалечаване на списъка с песни в музикалния плейър, имейли, текстови съобщения и фото галерията. Тя предлага и възможността размерът на шрифта и оформлението на екрана да бъдат сменяни.

Application Link дава достъп до предварително заредени приложения (имейл, календар, прогноза за времето) при дезактивиране на алармата. По този начин работещите получават бърз достъп до необходимата им информация и се нуждаят от по-малко време за сутрешна подготовка.

Icon Personalizer позволява на потребителите да настройват иконите, като редактират размера и добавят изображения, така че най-използваните икони да са най-леснодостъпни.

Optimus G е оборудван с мобилна камера с най-висока резолюция в света – 13MP, която предлага редица усъвършенствани възможности:

Smart Shutter усеща вибрациите на камерата или движението на обектите в кадър и настройва скоростта на блендата за получаване на най-добрата снимка.

Time Catch Shot – позволява на потребителите да избират между различни кадри, заснети още преди бутона за снимане да бъде натиснат докрай.

Cheese Shutter – прави снимки с гласова команда – само като кажете „зеле” или просто LG.

Low Light Shot Noise Reduction – представлява система за следене на светлината, която се включва при използване на камерата в тъмни условия, за да намали максимално смущенията.

Optimus G е изпълнен в изискана черна форма. Специално за него LG разработва и патентова покритието Crystal Reflection, поставено на задния панел на телефона. Благодарение на Crystal Reflection притежателите на Optimus G виждат различни графични елементи, които варират според осветлението и зрителния ъгъл. Гладката повърхност на панела отразява отблясъците, като създава илюзия за триизмерност. Лазерното изрязване на панела му придава завършен вид с металически отблясък.

Подобно на първия четириядрен смартфон с LTE, Optimus G изпълнява UX функциите с висока скорост, благодарение на процесора на Qualcomm Snapdragon S4 Pro Quad-Core CPU. Технологиите на дисплея като Zerogap Touch и True HD IPS Plus Display гарантират възпроизвеждане на ярки и чисти изображения.

Новата батерия от LG Chem има удължен живот от 800 цикъла на зареждане, което е значително подобрение спрямо останалите мобилни телефони. Камерата с ултрависока резолюция  от 13MP  гарантира ярки изображения без изкуствено пикселизиране, дори когато снимките биват разпечатвани в голям размер.

От следващата седмица LG Optimus G ще бъде пуснат на пазара в Южна Корея, а през октомври –  и на други ключови пазари. Очаква се в Европа да се появи през първото тримесечие на 2013 година.

Коментар