Задава се патентна война между Nokia и HTC

Патентните битки между Apple и Samsung изглежда са заразни. Ето, че други две компании от мобилната индустрия тръгват по същия път.

Nokia може да даде на съд конкурента си от Тайван – HTC. Причината са новите смартфони на HTC под управление на Windows Phone 8, които според Nokia копират дизайна на Lumia.

Когато HTC представи модела 8X, мнозина забелязаха сходство с линията Lumia на Nokia. Първоначално, финландката компания не реагира на този факт, като се задоволи единствено с коментар, че простото ребрандиране и цветовите вариации не са иновация.

Явно обаче Nokia е преосмислила позицията си и възнамерява да съди HTC, съобщи PC-Tablet, позовавайки се на надежден източник. Nokia ще обвини HTC в копиране на дизайна на Lumia 820, нарушавайки нейни патенти.

Очаква се Nokia да поиска забрана на продажбите на модела HTC 8X. Ръководството на компанията е убедено, че предният панел на смартфона повтаря дизайна на Lumia 820.

Продажбите на двете устройства ще започнат в началото на ноември. Твърди се, че тогава Nokia ще предяви официално своите претенции към HTC.

Коментар