Джон Чембърс обяви кой може да го наследи в Cisco

Главният изпълнителен директор на Cisco Джон Чембърс обяви кои са потенциалните му наследници на поста CEO, след като той се оттегли след 2 до 4 години.


Джон Чембърс се готви за оттегляне от поста CEO на Cisco
 

В интервю за Блумбърг шефът на ИТ гиганта говори за списък от 10 кандидати, който се преразглежда всяко тримесечие от борда на директорите. В момента претенденти за CEO на Cisco са главният оперативен директор Гари Мур, изпълнителният вицепрезидент по международни операции Робърт Лойд, старшият вицепрезидент по операциите в Северна и Южна Америка Чък Робинс, старши вицепрезидентът на сервизното подразделение Едзард Овърбийк и др.

Чембърс е начело на Cisco от 1995 г. и е един от най-дълго задържалите се на поста CEO мениджъри в хай-тек индустрията. Изглежда, че компанията вече е готова да направи промени в ръководството.

"Моята задача, както и тази на борда на директорите, е смяната на ръководството да стане възможно най-гладко”, подчертава Чембърс. Той би останал председател на борда на директорите, ако акционерите приемат подобно решение.

Коментар