Облакът и „всичко-в-едно” привличат интереса

Продукти с облачни възможности, компютри от типа всичко-в-едно, нови таблети и ултрабуци станаха притегателен център на интерес в дилърската конференция на Мост Компютърс миналата седмица.

Мобилното приложение AiCloud Service на Asus, например, осигурява достъп, възпроизвеждане, синхронизация и споделяне на файлове на облачен принцип, съобщи Ерик Цай, продуктов мениджър в компанията. Рутерите, които поддържат услугата, са: RT-AC66U, RT-N66U, RT-N16, RT-N65U, RT-N56U, като последните два се очакват съвсем скоро на нашия пазар.

Тази есен Аsus ще покаже и новия си ултралек HD прожектор Р1М. Предшественикът му P1 беше отличен в медиите като „Най-добър избор за 2012“ (можете да научите повече за него от ревюто на TechNews.bg).

Според Ерик Цай, потребителите ще продължават да се интересуват от РС продукти по концепцията „всичко-в-едно”. Новият ET2701 е горещото предложение за този сезон, а защо не – и за следващия.

След PadFone, Zenbook, Transformer, Nexus и Infinity, това, което следва от Аsus, са Vivo Tab/Vivo Tab RT, както и Аsus TAICHI ( с два размера на дисплея) с технология за безжични микро разплащания на близки разстояния. От Мост Компютърс уточниха, че очакват ултрабук с тъчскрийн на Asus през ноември у нас.

Повечето продукти на Аsus, представени на дилърската конфенция и на съпътстващата я изложба, са налични вече у нас през  Мост Компютърс. Таблетът Nexus на Аsus се радва на завиден успех. От дистрибутора съобщиха, че очакват доставка от около 200 броя, половината от които вече са продадени.

По данни на дистрибутора, по критерий количество към края на второто тримесечие тази година, в топ 3 най-продавани са лаптопите марка Acer (19,5% дял oт всички вендори), следвани от Asus (19,1%) и Lenovo (11,6%). Очакванията са тенденцията да се задържи. По критерий печалба обаче класацията се размества и най-доходоносни се оказват мобилните компютри на Asus (20,6%), на второ място Acer (16,1%), на трето Lenovo (13,7%). Очакванията са влиянието на Dell в мобилния сегмент да намалява още, тъй като производителят все повече се фокусира върху предлагането на услуги.

От 500 до 1100 лева са най-продаваните лаптопи, сочи статистиката на Мост. Същото се отнася и за процесорите, където най-трудно се продава в средния сегмент, а най-често се купуват процесори до 50 долара или на цена между 50 и 80 долара.

Мост Компютърс ще започне внос на смартфони на достъпни за пазара цени, обяви още Емил Кирилов, мениджър бизнес развитие на фирмата. Производител е известна компания, но името й не беше обявено.

„Нямаме сделка, която да сме започнали с оферта и да не сме завършили с доставка“, подчерта Кирилов. От компанията припомниха също, че вече са дистрибутор на продуктите на Seagate и имат 46 сервизни бази в цялата страна.

Коментари по темата: „Облакът и „всичко-в-едно” привличат интереса”

добавете коментар...

  1. МZ

    ASUS са си по принцип иновативни и добре че са те. А Transformer е супер таблет. Само и да им паднат цените, това ако го пуснат на 500 лева, ще раз бие конкуренцията не само като иновация, ами и по продажби. Даже IPAD ще разбие.

Коментар