БТК и vivatel отличават 8 българки в навечерието на празника на жената

В навечерието на Международния ден на жената, осем българки, които всеки ден правят по нещо необикновено получават от БТК и vivatel специален подарък – елегантен мобилен телефон Alcatel OT-E230 в комплект с пакет за предплатената услуга на мобилния оператор SIMпатия. Отличените бяха наградени от говорителя на БТК и vivatel Димитър Цонев на специална празнична церемония днес, 7 март 2007 г.
Дамите на БТК и vivatel бяха избрани не само заради множеството им лични успехи, но преди всичко за силата на духа им. Сред тях е многодетната майка Евгения Аначкова, която вярва, че човек е способен на всичко и винаги успява. Тя отглежда сама своите три момчета на 19, 17 и 14 години и дъщеря си на 12 години. Работи като счетоводител и не получава помощ или облекчения от държавата.
Миглена Михайлова е изключително успешен адвокат. Тя е от ромски произход и се бори за правата на ромите и с предразсъдъците от етнически характер. Владее английски език и е участвала в много проекти по инициатива на неправителствени организации извън България в Англия, Унгария, Дания, Словакия и Румъния.
Веселина Кехайова е фелдшер – младши инспектор по бърза медицинска помощ към пожарната. Участвала е в множество спасителни операции – пожари и катастрофи, една от които е падналата сграда на улица Алабин.
Росица Славова плава на кораб от 25 години, 19 от които е отговорен капитан на речни плавателни съдове. От 1 януари 2007 г. е пенсионер, но продължава да работи при необходимост.
Ели Станишева е заместник председател и член на управителния съвет на сдружение „Зрение”. Тя е координатор по различни проекти, сред които благотворителни концерти за набиране на средства за подпомагане на студенти с нарушено зрение, създаване на говорещ Windows за хората с увреждания, филм за незрящите.
Росица Сарандалиева е познато лице от телевизионния екран, маникюрист в телевизионното предаване „Огледала”. Преодолява физическата и психическата болка от поставената тежка диагноза рак на гърдата с помощта на близки и приятели, които я заобикалят с обич. Не е спирала да работи през цялото време. Тя смята, че всичко е преодолимо, стига човек да не се крие, а да приема помощта на приятели и близки.
Албена Шербанова работи изключително успешно като нотариус. Тя е истинско доказателство, че хората със специфични възможности в страната заслужават да получат възможността за равен старт за работа.
Елена Биринджиева е консултант в центъра по сексуално здраве. Ежедневно тя се среща с млади хора и хора в риск, които не искат да се изследват. Дава надежда на онези, които не виждат смисъл в живота си, след като са получили тежката диагноза.

Коментар