Британци разработват стандарт 5G

Докато операторите по света разгръщат мрежи от четвърто поколение, британски учени вече работят по създаване на 5G стандарт. Университетът Surrey отвори лаборатория 5G Innovation Centre, която си поставя за цел разработката именно на технология за комуникации от пето поколение, предаде engadget.com.

Ръководителят на екипа Рахим Тафазоли отбелязва приноса на британските учени в разработката на стандарта GSM (2G), но и тяхната пасивност при създаването на 3G и 4G. Ето защо университетът открива лаборатория 5G Innovation Centre, която ще се финансира с 11,6 млн. паунда от британското правителство и с още 24 млн. паунда от частни компании, вкл. Huawei, Samsung, Telefonica, Fujitsu и др.

Целта на проекта е разработка и стандартизиране на технология 5G. Първата версия на стандарта ще осигури скорости до 10 гигабита в секунда за всяка базова станция, а клиентските устройства ще комуникират по канал 200 мегабита в секунда. Финалната версия на стандарта се очаква през 2020 г.

Коментари по темата: „Британци разработват стандарт 5G”

добавете коментар...

  1. niama da kaja zashtoto ...

    аз работих с Рахим Тафазоли през 2007ма. тои е крадец! опита се да ме прецака и да ми открадне проекта и идеята като ме издудваше и един друг българин му помагаше да ме прецака. Този другия тои ме подлъга да работя с тях. Рахимчи както му казвах действа много брутално и нагло и ме изнудваше да получи цялото описание на проекта ми и тогава незаех какви са ми правата и какво и как да направя да се защитя но играех хитро и нищо не получиха от мене. За наказание другия българин го уволниха щото не успял да ми вземе разработката. Рахимчи е иранец е и е много нагъл с хората си. събрал е една сурия ирнаци дето нищо не правят и цял ден обикалят по сандалии пият чай. Нашия шеф от другия центар нали е тапунгер им даде тази нова лаборатория преди 6 месеца в която аз направих хиляди експерименти и после се дигнах защото там е само ограбване на труда и освен стипендия или заплата нямаме дял за печалба от проекта както е по закон 30%. Примерно от 200к годишно требе з аизобретателя там да има около 67к ама не етака на практика а само на хартия :)))) На другите също не им дадох нищо щото и те са крадци и сега си имам мои бизнес и съм добре. В тоя университет и центровете там се краде от студентите и от чужденците и нивото на обучението е доста по ниско от това дето навремето съм учил в Бъгария. Имаме един канадец там много умен от станфорд доиде и него го прецакаха. Закачиха двама нагличанина към проекта му и те получават заплата от неговия труд без да вйчршат нищо. Един чужденец специалист издържа поне двама нагличнина. Не се лъжете да учите в този уни, там сичко емного комерсиално а моето инфо е от кухнята дет се вика

  2. niama da kaja zashtoto ...

    а 5G лаба навремето го направи моя шеф който също е Българин и е много кадърен и който също напусна и си има много успешен бизнес!!!

Коментар