Apple се брани, според Стив Возняк

Apple е заела отбранителна позиция, смята един от нейните основатели – Стив Возняк. Компанията се държи малко високомерно, но е длъжна да пусне още една, по-голяма версия на iPhone, в допълнение към съществуващата, смята някогашният съратник на Стив Джобс.

iPhone 5 е издължен, благодарение на което на 4-инчовия екран се побира още един ред. По хоризонтала обаче смартфонът си остава същият, което разочарова Возняк.

Част от мен иска Apple да не е толкова високомерна и уверена, че само тя знае какво е правилно, споделя Возняк пред австралийското издание TechCentral. “Бих искал те да направят две версии на iPhone: по-голяма и по-малка. Това много би ми харесало”.

Според него, пропорциите могат да се съхранят, но диагоналът да бъде по-голям. Apple се лъже, смятайки, че потребителите искат да работят с екрана само с един пръст. „Не познавам нито един човек, който би изпитал дискомфорт при използване на големи екрани”, казва Возняк.

По неговите думи, Apple е заела отбранителна позиция, тъй като другите компании, конкурентите й, успяха по-рано да пуснат смартфони с големи екран.

Коментари по темата: „Apple се брани, според Стив Возняк”

добавете коментар...

  1. читател

    За повечето неща е прав, но за айфон 5 не е! Хората искат управление на телефона с един пръст. Поне аз, де.

Коментар