Виваком на печалба от 33 млн. лв. за 9-месечието

Виваком обяви 34% ръст на печалбата за първите девет месеца на 2012 г., спрямо същия период на миналата година. Телекомът отчита нетен резултат от 32,9 млн. лв., сочи финансовият отчет.

Наблюдава се бум на интереса към мобилните услуги, чиито приходи продължават да нарастват и сочат увеличение за деветмесечието от 12,4% до 296,2 млн. лв. За една година мобилните клиенти в мрежата на Виваком са нараснали с над 400 000.

Приходите от мобилни услуги за периода януари-септември успяват да компенсират спада от 9,3% във фиксирания бизнес. Общите приходи на телекома достигат 650,4 млн. лв.

При мобилните интернет услуги броят на клиентите нараства с 113% на годишна база. Наблюдава се също увеличение на пренесените в мрежата на оператора номера, както и силен растеж в бизнес сегмента.

През третото тримесечие на годината ЗG мрежата на Виваком е увеличила с 50% максималните скорости за сваляне на данни и вече осигурява 21 Mbps за 78% от населението на България. В момента телекомът покрива с 3G 98,71% от населението и 92,08% от територията на страната.

Високият интерес към пакетните решения, както и пускането на новата IPTV платформа са довели до ръст на клиентите на TV-пакетите от 73% на годишна база, сочи публикуваният днес отчет за третото тримесечие.

по темата: „Виваком на печалба от 33 млн. лв. за 9-месечието”

добавете коментар...

  1. Лола

    а бе Георги, като не щеш не ги ползвай. Никой не те задължава. А цените са им най-изгодни, как е при другите,а?

  2. Георги

    Ех мушенниците им коварни. Не ги е срам да дерат хората така.

Коментар