Apple ще покаже днес iPad mini

Apple ще повдигне днес завесата пред дългоочаквания iPad mini – умалена версия на класическия iPad, най-популярния таблет в света. Макар и компанията да не е обявила официално, че iPad mini е гвоздеят на днешната пресконференция, никой не се съмнява, че компанията ще покаже именно мини таблета.


iPad mini ще отговори на очакванията за по-компактен таблет от Apple
       
         

Според предварителните информации, iPad mini предоставя 7,85-инчов дисплей с резолюция 1024×768 пиксела, има две камери и куплунг Lightning, който бе въведед с iPhone 5.

Очаква се продажбите на устройството да започнат на 2 ноември на цена от 250 долара за най-младшия модел. Не е изключено Apple да пусне и пълноформатен iPad с порт Lightning.

Друга очаквана новина от Apple е MacBook Pro с 13-инчов Retina дисплей. В интернет вече се появиха снимки на лаптопа, който освен екран с висока резолюция има два порта Thunderbolt, четец на карти и интерфейс HDMI.

В допълнение, Apple ще покаже вероятно настолен компютър iMac с обновен дизайн и компактен Mac mini с нов хардуер. Сред очакваните анонси са също нова версия на iBooks и пускане на iTunes 11.

Коментар