УниКредит Булбанк избра Oracle Еxadata за оптимизация на отчетността

УниКредит Булбанк внедри модерно технологично решение – Oracle Exadata Database Machine, за да оптимизира изготвянето на регулярните отчети в банката, да гарантира ефективната обработка на информацията при нарастващ брой на транзакции и клиенти, и да управлява по още по-успешно връзките с тях. Миграцията към Oracle Exadata позволи на финансовата институция да обработва над три пъти по-бързо данните от всички транзакции в края на всеки работен ден.

Технологичната платформа е проектирана да обслужи като капацитет потребностите на УниКредит Булбанк през следващите пет години и да дава допълнителни оперативни ползи на ИТ специалистите и разработчиците в банката. Предвидена е технологична поддръжка от страна на Oracle през следващите три години.

Проектът по миграция беше изпълнен за четири месеца от ИТ екипа на банката, Oracle България, Oracle Advanced Customer Support Services и партньорите от CNSys. Едно от постиженията на проекта е прилагането на методология за Cross Platform Incremental Backup, която позволява значително намаляване на времето за миграция.

„Вземането на качествени бизнес и управленски решения е немислимо без бърза корелация на големи обеми от данни. Резултатите от проекта по внедряване Oracle Exadata са безспорни – ускоряването на работата на Data Warehouse е между два и пет пъти, като в същото време се повишават възможностите за боравене с нови източници на данни. Бързината ще се усети във всички бъдещи бизнес решения, свързани с анализа на клиентските нужди и дефинирането на нови пазарни решения”, каза г-н Ивайло Главчовски, главен директор „Глобално банково обслужване” на Уникредит Булбанк.

„В световен мащаб Oracle Exadata Database Machine бързо се превръща в основна технология за банки и други големи организации. Сега УниКредит Булбанк също се възползва от тази високотехнологична система, която осигурява по-бързи, по-ефективни и по-високи резултати”, каза г-н Клод Коларо, управляващ директор на Оракъл България.

Утре, 24 октомври, г-жа Пепа Колева, директор на управление „Информационни технологии” в УниКредит Булбанк, за първи път ще представи ползите от внедряването на Oracle Exadata Database Machine пред клиенти и гости на Форум на технологичния лидер Oracle в гр.София.

Коментар