Intel показа технологии от бъдещето

Над 15 иновации с потенциал да променят живота през следващите десет години показа Intel Labs Europe на конференция в Барселона, Испания. Проектите “Facets of Future Life” включват интелигентни градове, домове, офиси, магистрали, начини за пазаруване, общуване и шофиране.

Една от разработките е „Multi-core” в автомобила. Колите стават по-умни, което изисква по-мощни „мозъци“ за управление на сложните приложения. Intel лансира технология с многоядрени системи, насочени към приложения като инфотейнмънт в автомобила. С използване на виртуализация с многоядрени процесори, бъдещите автомобили ще могат да изпълняват множество функции, като развлечение, навигация, свързаност – едновременно върху един единствен процесор. Тази технология може да доведе до нови характеристики и приложения в бъдещите автомобили.

Друга перспективна разработка е Intel Ambient Intelligence Platform. Представете си бъдеще, където всичко около вас е свързано с интернет. Потокът от данни, който залива хората, ще бъде трудно разбираем. Intel Ambient Intelligence Platform позволява данните да бъдат интегрирани така, че да дават контекст и насоки. Хората ще могат да използват данните по нови начини, като взаимодействат по-полезно със своите градове, домове и среда.

Коментар