SAP отчете ръст в продажбите на софтуер

Немският софтуерен гигант SAP AG обяви ръст в продажбите на нови лицензи през третото тримесечие. Приходите на компанията от този бизнес достигат 1,03 млрд. евро, което е с 12% повече спрямо същия период на миналата година и над прогнозите на анализаторите за 980 млн. евро от нови лицензи.

SAP очаква годишен ръст в продажбите на софтуер и услуги в диапазона 10,5-12,5%. Подемът се дължи отчасти на удачните поглъщания, съобщи Блумбърг. Така например, SAP придоби Ariba – доставчик на платформи за онлайн бизнес, с което подсили продажбите на софтуер през интернет.

По данни на IDC, глобалните приходи от лицензиране на софтуер под формата на абонамент възлизат на 48,3 млрд. долара през 2011 г., бележейки 23% ръст спрямо предходната година. В периода от 2012 до 2016 г. продажбите на лицензи ще се увеличават средно с 18% годишно.

SAP печели нелошо и от облачния бизнес. Приходите на компанията от собствени приложения, работещи в интернет, възлизат на 63 милиона евро през третото тримесечие, благодарение и на неотдавнашната покупка на SuccessFactors.

Коментар