Google представи „задочно” Nexus 4, 7 и 10

Новите Nexus устройства на Google

Новите Nexus устройства ще излязат първо на пазарите в САЩ, Канада, Австралия и Западна Европа

Вместо в Ню Йорк Google обяви днес новите Nexus продукти в своя блог. „Задочната” премиера бе наложена от урагана „Санди”, който върлува по източното крайбрежие на САЩ и блокира живота в мегаполиса.

Интернет, за щастие, работи. И именно в мрежата Google направи очакваните обявления. А те са наистина интересни:

Смартфон Nexus 4. Устройството с 4,2-инчов екран, разработено от LG, стъпва на четириядрен процесор и се отличава с функция за безжично зареждане. Работи под управление на Android 4.2 (Jelly Bean) и се очаква на пазара на 13 ноември с цена 299 долара. Характерна за него е и функцията Photo Sphere за създаване на 360-градусови панорами.

Таблет Nexus 7. Моделът идва със 7-инчов екран и Wi-Fi на цени от 199 долара за версия с 16GB памет и 249 долара за варианта с 32GB. Google обяви и модел с поддръжка на HSPA+ и 32GB на цена $299. Продажбите започват на 13 ноември.

Таблет Nexus 10. Разработен от Samsung, моделът предлага екран с най-високата, според Google, резолюция от таблетите достъпни на пазара – 300 пиксела на кв.инч, или 2560×1600 пиксела на 10-инчовия екран. Въпреки това таблетът издържа 9 часа при възпроизвеждане на видео, твърди компанията. Функция за превключване на акаунтите позволява няколко души да споделят лесно таблета. 16-гигабайтовият модел струва $399, а версията с 32GB има цена $499. И двата модела излизат на пазара на 14 ноември.

Google обяви също обновление на функцията за предсказващо търсене Google Now. В допълнение към времето и трафика, картите вече показват информации за полети, резервации за ресторанти, хотелски потвърждения и др. От 13 ноември Google ще предложи в Европа музика в онлайн портала Google Play, е друг важен анонс от днес.

Новите устройства на Google ще бъдат пуснати най-напред на пазарите в САЩ, Канада, Великобритания, Германия, Франция, Испания и Австралия.

Коментар