Близо 50% от фирмите нямат план за Windows 8

Windows 8 вече е на пазара, заедно с привлекателни условия за ъпгрейд от предишни версии. Какви са настроенията на бизнеса относно новата ОС? Отговор на този въпрос дава проучване на TechRepublic.com сред 1200 ИТ мениджъри.

Данните сочат, че 23,8% от компаниите ще пропуснат напълно Windows 8, докато 4,6% потвърждават, че ще внедрят новата ОС на техните РС, но едва след излизане на първия сервизен пакет. Напоследък обаче се появиха информации, че Microsoft не планира да пуска повече сервизни пакети, като вместо това ще предлага периодични ъпдейти, с които ще поддържа по-лесно сигурността на своите продукти.

Близо половината (49,9%) анкетирани нямат планове за преход към Windows 8. Възможно е обаче тези компании да преразгледат стратегиите си в бъдеще. 10,7% от ИТ специалистите споделят, че може да инсталират Windows 8 в следващите 12 месеца, сочи проучването.

Миналата седмица Стив Балмър, CEO-то на Microsoft, обяви, че компанията е продала 4 милиона копия на новата операционна система през първия уикенд. Microsoft очаква през 2013 година броят на РС-тата под управление на Windows 8 да достигне 400 милиона.

Коментар