Oracle поглъща SaaS разработчик

Oracle ще купи разработчика на облачен софтуер Instantis от Санта Клара, Калифорния. Очаква се сделката да бъде финализирана до края на годината. Цената на поглъщането не се съобщава.Флагманският продукт на Instantis е EnterpriseTrack. С негова помощ компаниите могат да управляват централно ИТ и бизнес проекти, като използват уеб-базирана платформа FlexSaaS.

Oracle планира да обедини технологията на Instantis със своето портфолио от продукти за управление на проекти Primavera и Fusion.

Компанията се надява служителите на Instantis да се присъединят към подразделението Oracle Primavera Global Business Unit след приключване на сделката.Поглъщането на Instantis идва след скорошно изявление на Лари Елисън, CEO на Oracle, че компанията ще се ориентира към облака вместо към поглъщания, за да поддържа растеж. През 2008 година Елисън нарече облака „прищявка”.

По-рано тази година Oracle обяви амбициозен план за изграждане на най-всеобхватния клауд на планетата. Още преди седем години Oracle е решила да пренапише всички свои приложения за облака, разкри Елисън.

Коментар