Стив Возняк: Microsoft е по-иновативна от Apple

Стив Возняк, приказливият съосновател на Apple, хвърли нова бомба в медийното пространство. Във ведро настроение, давайки интервю за TechCrunch.com, той изрази тревогата си, че Microsoft става по-иновативна компания от Apple.

Microsoft е един от участниците във войната на иновациите в хай-тек индустрията. Корпорацията от Редмънт вече притеснява Apple, която се счита за иновативен лидер, докато Microsoft е шеста, според скорошна класация.

“Те [Microsoft] наистина направиха радикални промени и вървят по различен път от останалите”, смята Возняк. В последните три години софтуерният гигант е подготвил пакет от иновации, докато Apple продължава да разчита на iPhone.

Според Возняк, Apple постепенно се връща в лошите времена и на стария коловоз, когато всички иновации на компанията се свеждаха до постепенно усъвършенстване на един продукт, а не в създаване на нови.

Стив Возняк изглежда толкова умен и интелигентен, че ако Тим Кук, сегашният CEO на Apple, се препъне, то нищо чудно компанията да покани именно него на поста, коментира TechCrunch.com.

Коментари по темата: „Стив Возняк: Microsoft е по-иновативна от Apple”

добавете коментар...

  1. Бат Илия

    🙂 original точно това се опитах да ти кажа, че изказванията на Возняк са в стил "стани за да седна".

    Ама тук се появи една учителка по български дето като нямаше какво да му разбира от технологии и термини ни подкара както тя си знае: нашляпа ни и ни вкара с ръце нагоре в ъгъла, та едва се престраших да напиша нещо.

  2. :) original

    и накрая след толкова лекции, не разбрахме
    дали Tech Geek-а наистина смята че майкрософт са добри или просто в момента стои "извън пая" и просто си плюе по Apple за да го върнат и да му дадат правомощия?

  3. ЦЕцо!!!

    Моите извинения, ако и аз съм засегнал някого! Свободна страна със свободен изказ на думи. Ще има нещо вярно в това, че в Американски форум ти казват Браво , мислиш правилно, в Руски, съмнение и общо решение, а в български първо плюене)))

  4. до ЦЕцо!!!

    Хайде! Правя сравняване с циганите, за да стане ясно как не трябва да бъде. Не съм филолог, нямам претенции за това, но се стремя да пиша така, че да не тровя родния си език. Ако човек не може да намери българска дума, за да се изрази, или ако ползва английски (не говоря за чуждици) в комуникация на български, е притеснително. Това се нарича чуждопоклонничество и такова в историята е имало много пъти. А дали съм "безпаричен", е излишно да коментирам 🙂 Относно злобата – повярвай, не съм злобен. Само се ядосвам, когато се пише на латиница, при условие, че всеки съвременен компютър поддържа кирилица, както и обсъждания проблем с употребата на английски думи, когато нищо не го налага (разбира се знам, че понякога трябва да се напише в оригинал). И накрая, поднасям извинение на този, който съм обидил! За това нямам оправдание.

  5. ЦЕцо!!!

    Какво общо има писането с мнението!!! А за циганското писане си виж началото на коментара: АЙДЕ у Бугарско си има друга дума " ХАЙДЕ" Ама то цървуламко като теб от къде ще я знае!!! Нета е пълен с безпарични и злобни морални гноми!!!.

  6. за #2

    Айде, поредния шизофреник, който мисли, че е много впечатлителен като уж по инерция вмъква написани на английски думички. Пак за циганите ми е думата, дето шлапат на цигански и като дойде някоя по-модерна дума, слагат българска, щото в циганския липсва. Ама в българския всичките тези, дето са написани, си имат вариант. Ако някой се скандализира от мен, си е негов проблем, ама такива "полиглоти" са тъпаци, щом не уважават майчиния си език!

  7. ЦЕцо!!!

    Не се препъна Ябълката, ами направо се изтрещя по корем с новият им Боклукфон!!! Дето не е нов, само поизлъскан стар, ами и с картите се осраха на Gps . Както и да е извиниха се и до там!!! Чувам че правят нов боклукфон 5s да позакърпят положението. Бездарна работа)))

  8. Бат Илия

    А относно, че "Возняк е типичния tech geek без грам визия относно използваемост.", ами то в самата статия си е казано за какво е цялата дъндания – "Стив Возняк изглежда толкова умен и интелигентен, че ако Тим Кук, сегашният CEO на Apple, се препъне, то нищо чудно компанията да покани именно него на поста".

    Няма нищо случайно

  9. Бат Илия

    🙂 Тук вече се оля браточка. За Телерик не спорих с теб, но тук вече ти казвам, че говориш по инерция, без въобще да се чуваш.

    Микрософт имат широк фронт продукти какъвто почти никоя друга фирма няма. Освен домашните версии на Win, имат Win Сървъри, SQL Сървъри, разни бизнес сървъри, имат най-добрата платформа за разработване на каквито искаш апликации, уеб, десктоп, мобилни, за Visual Studio 2XXX ми е думата, разработиха .Net Framework за да гарантират еднаквост независимо от машината, имат мобилен телефон, както и мобилни Win версии, XBox-a с доста яки игри, SDK за работа с роботи, SDK за гласово разпознаване, Офиса и пр. Като съм пропуснал поне 40% от нещата.

  10. :)

    хахахаха, дам, забавно 🙂

    Вярно е, че Apple не иновират много напоследък. Направиха iPhone, после по-голяма версия под формата на iPad. Туй то.

    А, иновациите на MS са в нови продукти. Като например … еми, не се сещам … Някой ще помогне ли кои са тия "радикални" промени? Единствената разлика, която MS направиха е, че тези tiles са със сменяемо съдържание. Не ми се струва чак такава иновация на фона на цял клас нови устройства, започващ с iPhone.

    По-скоро си мисля, че очакванията към Apple са излишно големи, докато към другите са почти смешни.

    WinRT е тотален боклук, изключително некадърна платформа (стандартно за MS). Тия tiles в момента изглеждат много свежи, но с течение на времето ще се види, че са изключително непрактични – постоянно сменящо се съдържание, разсейват. Няколко души вече се оплакват, че си търсят приложенията като смахнати, щото картините постоянно се въртят.

    Въобще, Возняк е типичния tech geek без грам визия относно използваемост. Всички говорят как е бил техническият гений на Apple. Но, определено не е usability гения им 🙂

  11. мдамм

    Не е чак такава голяма "бомба", защото вече и потребителите взеха да забелязват този факт.

Коментар