Toshiba АТ300SE – таблет за интензивна употреба

Toshiba разширява своето портфолио от таблети с новия 10,1-инчов AT300SE под управление на Android. Моделът разчита на процесор Nvidia Tegra 3, оперативна памет 1 GB,  вградена eMMC памет с капацитет 8, 16 или 32GB и дисплей с формат 16:10 и резолюция 1280×800.

Японската компания позиционира своя продукт за приложения като видео и сърфиране в мрежата, четене на електронни книги и игри в движение. Таблетът ще бъде наличен в Европа през четвъртото тримесечие на 2012 г., като цената все още не е обявена.

Създаден на базата AT300, новият модел SE е предназначен за интензивна употреба у дома и в движение, като батерията осигурява до 10 часа автономна работа. С дебелина от едва 10,5 милиметра и тегло 625 грама, AT300 е тънък и лек почти колкото най-добрите таблети на Toshiba.

Поместен в сребристо метално тяло с релефно покритие на задната част, таблетът създава усещане за стабилност в ръката.

AT300SE работи под управление на Android 4.1 Jelly Bean – най-новата версия на платформата, оптимизирана за таблети. Видео, музика и снимки в много различни формати могат да се отварят и разглеждат почти моментално.

Достъпът до Toshiba Places позволява персонализирани развлечения с помощта на множество видео портали, новинарски услуги и доставчици на видео и телевизионно съдържание при поискване, а след това да обменят предпочитания и мнения с приятели. Тази свързана платформа, базирана в облака, е предварително инсталирана на таблета и осигурява забавление с дигитално съдържание от телевизор, компютър или таблет.

Същевременно потребителите имат директен достъп до над 700 000 приложения и игри през Google Play. За офлайн забавление с персоналните мултимедийни библиотеки със съдържание таблетът на Toshiba е снабден с допълнителен външен HDD капацитет за съхранение чрез micro-USB порт, слот за microSD карта с поддръжка на SDHC/SDXC до 64GB и Bluetooth 3.0. 

Коментар