Африканските телекоми модернизират мрежите си

Телекомуникационният гигант Airtel обяви, че предприема цялостна мрежова трансформационна програма сред мобилните оператори в 16 африкански държави. Програмата е най-голямата по рода си на африканския континент и се реализира в партньорство с Ericsson.

Проектът включва подмяна на мрежови елементи, както и на платформи и системи за таксуване, мрежов мениджмънт, клиентски услуги и други. Трансформацията, в която Ericsson внедри нови безжични технологии, ще подобри капацитета и издръжливостта на мрежите на Airtel с цел доставяне на по-добри услуги на достъпни цени.

В същото време мрежите на Airtel ще са напълно готови за услуги от следващо поколение, които включват високоскоростен пренос на данни и услуги с допълнителна стойност.

Направен е и ъпгрейд на платформите за таксуване на всички оператори чрез въвеждане на нова версия на системата за таксуване на Ericsson. Така Airtel ще може да предложи на клиентите си иновативни услуги с добавена стойност, като мобилни портфейли. С този проект ще се подобри обслужването на над 60 милиона клиенти на мрежите на Airtel. Компанията оперира в 20 държави от Азия и Африка.

12 000 консултанти и специалисти по системна интеграция от цял свят и над хиляда души на място са участвали в проекта, който се явява най-голямата мрежова модернизация в историята на африканските телекоми. Тази трансформационна програма е следващата стъпка след обявеното през 2011 г. петгодишно споразумение за управлявани услуги, според което Ericsson ще управлява и оптимизира мобилните мрежи на Airtel в Африка.

Коментари по темата: „Африканските телекоми модернизират мрежите си”

добавете коментар...

  1. линуксар

    Как се прекарва интернет през джунглата? Сигурно в процеса на прокарване умира по някой и друг служител – ухапан от паяк, изяден от крокодил или пък просто паднал от дървото, докато спи…

Коментар