Монитор на Philips показва HD видео директно от смартфона

IPS LCD дисплеят на Philips, изобразяващ HD картина директно от мобилно Android устройство, вече е наличен на българския пазар. Новият модел Philips 237E4QHAD/00 използва Smart MHL технология (Mobile High Definition Link) и предлага широк 23-инчов екран.

С помощта на MDL зрителите могат да свържат техните Android мобилни устройства директно към дисплея чрез MHL кабел и да споделят домашни видеоклипове и снимки със семейството и приятелите във Full HD качество, без използване на компютър.

За допълнително удобство телефонът или друго устройство – например таблет – автоматично се зарежда, докато е свързан/о към дисплея. Аудио преживяването също е обогатено – цифров съраунд звук през HDMI от вградените стерео говорители с мощност 2W вместо ограничения звук на мобилното устройство.

IPS дисплеят с MHL технология е подходящ и за мобилни игри на голям екран. Изображенията се предават директно от мобилното устройство, без какъвто и да е ефект на накъсване. Геймърите имат по-прецизен контрол и не се налага да държат малкия екран пред себе си.

Дисплеят на Philips може да се ползва и за работа, без РС или ноутбук. Достатъчно е потребителите да свържат телефона или мобилното устройство (както и пълноразмерна клавиатура и мишка) и могат да работят с мобилни приложения на големия екран. Освен това телефонът се презарежда, докато е свързан към екрана.

Широкоекранният 16:9 Full HD дисплей eIPS използва напредничава технология за постигане на ултра-широки ъгли на видимост от 178 градуса. Новият екран притежава и много от специфичните за Philips технологии като TrueVision, която тества и изравнява съдържанието на екрана за постигане на четири пъти по-прецизно цветопредаване в сравнение с Windows sRGB. Технологията SmartImage Lite динамично увеличава контраста, цветовото насищане и остротата в реално време и с натискане на само един бутон.

Philips 237E4QHAD/00 е наличен в големите магазини за електроника на препоръчителна крайна цена от 339 лв. с ДДС. 

Коментар