Стив Балмър: Microsoft се забави с таблета си

Изпълнителният директор на Microsoft Стив Балмър призна на събрание на акционерите, че компанията е трябвало да навлезе на пазара на таблети по-рано, въпреки че изрази увереност в шансовете на Surface.

Балмър е попитал защо Microsoft е изпаднала толкова далеч зад Apple, въпреки иновативния си подход и по отношение на софтуера, и на хардуера, които той определя на доста добро ниво, съобщи ZDNet. Изводите, които си е направил изпълнителният директор, са, че неговата компания е навлязла на този пазар по-късно от необходимото.

Microsoft все още не e разкрила информация за продажбите на таблета Surface RT, който за около месец от пазарния си дебют предизвика смесени чувства, отбелязва американското издание.

Същевременно, Стив Балмър е заявил пред акционерите, че продажбите на Windows Phone смартфони сега са четири пъти по-високи отколкото преди една година. Груби сметки показват, че през четвъртото тримесечие партньорите на компанията може да продадат между 4 и 8 милиона броя WP устройства.

Коментари по темата: „Стив Балмър: Microsoft се забави с таблета си”

добавете коментар...

  1. :)

    Всъщност, таблетът, който Гейтс "лансира" няма нищо общо с таблета, който се появява 2010 година.

    На практика, "таблетът" на MS като концепция е пълен боклук, тотално неизползваем. Първоначално хваща окото, и за 1-2 дни дори е интересен. Но, бързо става ясно, че е тотално недомислен. И Pocket PC (от 2005г) имах, пак същото преживяване – 5 дни му се радвах, после отиде в шкафа да събира прах. Та, проблемът не е в самите устройства. Напротив, доста прилични си бяха. Проблемът е точно като сега с WinRT – тотално некадърнен софтуер.

    Следващия абзац нямаше да го пиша, но предишното мнение някак ме стимулира да го направя (c:

    MS имат голям проблем – трябва някой да им показва пътя. Едно време откраднаха кода от Apple, за да го насерат, и да направят помията Windows*. През 90-те години се "вдъхновяваха" от продуктите на NeXT и NeXTSTEP (които всички сега познават като MacOS X), BSD, Linux, и други.
    Сега за пореден път се "вдъхновяват" от това, което Apple правят.

    *Apple не крадат UI от Xerox, а доста солидно си плащат, за ад получат съвсем официално разработките им. Това вклюява и компютърни мрежи, ако щете и Smalltalk, който е в основата на Objective-C.

  2. sda

    закъсняли са с рекламата…. гейтс лансира таблета през 2001/2002-ра

    лош маркетинг… общо взето… Стив Балмър за нищо не става.. само блее наляво-надясно… лекторските му способности убиват всичко детско в мен 🙁

    не съм фен на apple и дори съм им заклет враг…

Коментар