HP mt40 – мобилен клиент за работа в облака

HP обяви нов мобилен тънък клиент, съчетаващ PC производителност със защита на данните от корпоративен клас. Моделът HP mt40 Mobile Thin Client е предназначен за работещите дистанционно, както и за служителите в движение, нуждаещи се от сигурен достъп до файлове в мрежа.

С HP mt40, служители и подизпълнители могат просто да включат устройството и да влязат в защитената мрежа в дома или офиса, след което да работят и по най-секретните файлове, запаметявайки ги на сървъра без да оставят информация в самото устройство.

В допълнение, последната версия на инструмента за управление за тънки клиенти HP Device Manager 4.5 в бъдеще ще се предлага предварително инсталирана върху HP mt40 и други модели. С помощта на този софтуер потребителите ще могат по-лесно да конфигурират и разгръщат конфигурации с НР тънки клиенти.

Ключова нова характеристика на HP Device Manager 4.5 е поддръжката на безжична инсталация на актуализации в рамките на една безжична връзка, използвана и от отдалечената десктоп инфраструктура, което пък позволява отдалечен достъп и инсталация на всички HP mt40 устройства.

HP mt40 Mobile Thin Client е предназначен за предприятия, които вече са разгърнали решения за виртуализация на най-големите независими доставчици на софтуер (ISVs) като VMware, Citrix и Microsoft, с цел внедряването на десктоп виртуализация. Устройството е отличен избор и за организациите, обмислящи да преминат към виртуална десктоп среда с оглед на растящия брой от мобилни служители.

Тънкият клиент HP mt40 Mobile Thin Client ще бъде наличен на пазара в цял свят в средата на декември. Цената е достъпна при поискване. В повечето региони HP mt40 Mobile Thin Client ще се предлага със стандартна тригодишна ограничена гаранция за хардуера.

 

Коментар