Microsoft ще вложи още $250 млн. в образованието

Microsoft съобщи, че ще инвестира в образованието нови 250 млн. щатски долара през следващите 5 години. Така общата инвестиция на компанията в сектора ще достигне 750 млн. щатски долара за над 15 години, стана ясно на годишния форум на програмата „Партньори в познанието” в Прага.

Компанията цели да увеличи броя на участниците в програмата от 20 млн. на 75 млн. учители по света до 2018 г. Предвижда се обхватът на програмата да се разшири извън 119-те държави, които в момента участват в нея. Проучвания показват силна връзка между образованието и икономическия растеж.

„Толкова много от нас трябва да благодарят на страхотния си учител за своите постижения”, заяви Бил Гейтс, председател на Microsoft. „Започнахме тази програма преди почти 10 години с убеждението, че образованието е основно човешко право и най-важната инвестиция в общото ни бъдеще”, допълни той.

Чрез „Партньори в познанието” Microsoft подпомага обучението на над 11 милиона учители и достига до повече от 200 милиона студенти в световен мащаб от 2003 г. до сега. Програмата подкрепя учителите и правителствата в техните усилия за изграждане на успешни ученици чрез придобиване на дигитални умения и иновативни обучителни практики. Тя се развива в рамките на световната инициатива на Microsoft за корпоративно гражданство YouthSpark, която има за цел да създаде възможности за образование, заетост и предприемачество за 300 милиона младежи по света.

“Трансформация в образователните практики е една от най-трудните задачи за училищата и учителите”, заяви Джеф Дейвис, директор на Varsity College в Куинсланд, Австралия. “Всички говорят за обучението на 21 век, но малцина са успели да извървят прехода от теорията до реалните нововъведения, където учениците наистина използват наличните технологии всеки ден и педагогиката се надгражда с едно ниво”, посочи той.

Коментари по темата: „Microsoft ще вложи още $250 млн. в образованието”

добавете коментар...

  1. Христо

    без инвестиции няма образование и развитие, ето защо аз също подкрепям инициативите, съдействащи за неговото развитие.

  2. Славена

    с двете си ръце подкрепям всяко средство, начин и действие, насочено към развитие на образованието и силно желая дигитализирането му да бъде скорошен елемент от родната просвета и образование.

  3. Христина

    в образованието непрекъснато трябва да се инвестира, всичко вложено в него за качеството има добра възвръщаемост.

  4. Жоро

    ценно е да се инвестира в образованието, всяка инвестиция се възвръща в качеството на кадрите и цялостната култура.

  5. Камен

    чудесна инициатива, без съмнение ще донесе добри резултати, всяко подобрение в образованието си струва.

  6. Мариян

    точно тук е силата- в образованието, колкото по-развито е то, толкова по-добре, колкото повече интернет навлиза в него, толкова по-големи са ползите.

  7. Люба

    а дано това достигне и до нас, силно се надявам, а и подкрепям дигитализирането на образованието и всяка друга инициатива, която чрез интернет би спомогнала за развитието на образованието.

  8. Наблюдател

    Освен лицензи, които така или иначе не им струват нищо, както и материали за зарибяване, M$ инвестират ли нещо друго? Поредната рекламна кампания замаскирана като благотворителност.

Коментар