HP въвежда “зелени” РС по най-новите стандарти

В понеделник Hewlett-Packard представи три бизнес компютъра, които са направени така, че да посрещнат най-новите стандарти за енергийно–ефикасен компютър. Десктопите HP Compaq dc5700, dc5750 и dc7700 отговарят на спецификацията Energy Star 4.0 на Агенцията за опазване на околната среда на САЩ.
Новите стандарти влизат в сила от 20 юли и производителите, които ги спазват, могат да слагат логото на Energy Star върху своите машини. Конфигурирането на компютрите, според изискванията на Energy Star за захранване и хардуер, може да намали общата консумация на енергия на системата с повече от 52%. Това, изчислено на базата на средногодишните разходи за компютри, означава спестяване между 6$ и 58$ на компютър, според HP.
Спестяванията се дължат на по-малкото количество генерирана топлина, което води до по-надеждна система, по-ниски разходи за поддръжка и климатични инсталации.
HP Compaq dc5700 и dc7700 включват процесор Intel Core 2 Duo, Microsoft Windows XP Pro, 80GB твърд диск, 1GB оперативна памет и DVD/CD-RW кобмо драйв. Цените започват съответно от $899 и $959 на американския пазар. В момента и двете машини са достъпни в конфигурация, съответстваща на стандартите Energy Star.
HP Compaq dc5750 също е в енергийно–ефективна конфигурация. Машината включва почти същите елементи като на другите две, с изключение на процесора, който е AMD Athlon, и по-малкия обем на паметта – 512MB памет. Системата се продава на начална цена от $609.

Коментар