Dropbox излиза и в стил Windows 8

На провеждащата се в момента конференция LeWeb 2012 в Париж представители на Dropbox – популярното облачно хранилище – обявиха, че компанията ще пусне нова версия на своя софтуер, създадена за Windows 8.

Това означава, че новият Dropbox ще има интерфейс в стил Windows 8. Предвидена е също така поддръжка за Windows RT, т.е. потребителите на таблети с тази мобилна платформа също биха могли да се възползват от адаптиран за нея Dropbox.

От компанията подчертават също, че приложението ще позволява достъп само с едно кликване до информацията, съхранена в облака. Представителите на комапнията обещават съвместимост с широк спектър мобилни платформи, включително Android, iOS и Windows.

Въпреки добрите новини, Dropbox ще бъде изправен пред сериозната конкуренция на Microsoft SkyDrive, който е интегриран в Windows 8, Windows RT и някои други софтуерни решения на база тези две операционни системи, отбелязват анализатори.

В момента Dropbox се ползва от потребителите в над 200 страни по света. Компанията разширява присъствието си извън САЩ, откривайки офиси в Европа, които ще помогнат за по-добро езиково обслужване на потребителите на Стария континент.

Друга новост от облачното хранилище е възможността за едновременно работа в него с два потребителски профила – персонален и групов. Функцията беше обявена по-рано тази седмица.

Коментар