Microsoft подпомага лечението на туберкулоза

Microsoft разработи технология, която ще помогне в лечението на болни от туберкулоза. Системата се състои от три основни компонента: четец на пръстови отпечатъци, лаптоп и GSM модем.

Четецът е необходим за сканиране на пръст на всеки пациент, който постъпва в клиниката. Сканираната информация автоматично се съхранява на лаптопа и след това чрез GSM модема се изпраща до централния офис, съобщава Vaccine News.

Технологията е създадена да улесни пациентите, които след като почнат лечението, спират да посещават клиниката, защото им е трудно да напуснат работното си място. Подобно поведение се наблюдава често, тъй като лекарствата скоро започват да подобряват състоянието на болните. Те обаче не бива да прекратяват медицинския контрол в продължение на период от шест месеца.

Новата технология на софтуерния гигант отменя медицинския персонал в проследяване на лечението на всеки пациент болен от туберкулоза. От полза също е възможността за проверка на пръстовите отпечатъци, така че пациентът няма как да заблуди медицинския персонал за своите предишни посещения.

Технологията позволява и стриктен контрол над взимането на лекарствeните медикаменти. Ако някой от пациентите пропусне дори една доза, личният му лекар ще бъде уведомен за това чрез SMS.

по темата: „Microsoft подпомага лечението на туберкулоза”

добавете коментар...

  1. User

    Методът с нищо не подпомага лечението.

Коментар