Apple ще вдига резолюцията на iPad mini

Apple възнамерява да повиши резолюцията на компактния таблет iPad mini, съобщи digitimes.com, позовавайки се на източници от тайванската индустрия. Сегашният, първи модел на устройството има екран с диагонал 7,9 инча и резолюция 1024х768 пиксела, което съответства на плътност 163 ppi (пиксела на инч) – значително по-малко от другите съвременни мобилни устройства на Apple.

Засега не е известно каква технология ще използва Apple за екрана на новото поколение iPad mini. Устройства като iPhone 5 и 9,7-инчовият iPad имат Retina Display, което предполага, че бъдещият iPad mini също ще има такъв екран. Ако прогнозите се сбъднат, то резолюцията на iPad mini ще достигне 2058х1536 пиксела, а плътността ще се увеличи до 326 пиксела на инч.

Същевременно се появиха и прогнози за петото поколение пълноразмерни таблети iPad. Анализаторът Питър Мисек от Jefferies & Co. очаква моделът да дебютира през юни 2013 г. с екран по технология IGZO, разработена от Sharp. Новият таблет ще бъде значително по-тънък и по-лек от сегашния iPad.

Коментар