ДиТра с отличие от конкурса „Иновативно предприятие на годината 2012“

На официална церемония по време на Осмия национален иновационен форум, президентът на Република България връчи наградите на победителите в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2012“,. ДиТра бе отличена в категорията „Процесна иновация/Иновационен хъб“ за иновации при множество индустриални фирми, реализирани чрез съвременни технологии, продукти, методологии и ноу-хау.

Екипът на CAD/CAM център ДиТра осъществява широк спектър от дейности, за да получат клиентите качествени услуги с висока добавена стойност: демонстрации на функционалните възможности на средства за проектиране и производство и на начините за тяхното използване в предприятията, обучение и трансфер на ноу-хау в областта на инженерното проектиране, експертни услуги за максимално използване на функционалността и производителността на специализирано оборудване, създаване на учебници на български език, разпространение на продуктите в техническите университети, осъществяване на професионална поддръжка за потребителите и не на последно място – създаване на живо общество от инженери, използващи технологиите на високо професионално ниво.

Тези услуги подобряват организацията на работата и повишават конкурентоспособността на предприятията, осмислят техните инвестиции в машини, скъсяват пътя от идеята за нов продукт до пускането му в производство.

„Това отличие е за чудесния екип от специалисти, с които работим заедно в полза на иновациите и развитието на българската индустрия. Радвам се, че дейността ни е забелязана и оценена. Ние наистина живеем с мисълта, че правим нещо важно и необходимо, но обикновено научаваме за успехите и отличията на нашите клиенти, и това ни носи удовлетворение. Впечатляващо е, че сега отличието е за нас. Това ни окуражава и стимулира да подпомагаме с още по-голям ентусиазъм творчеството на нашите клиенти.“, сподели Цветан Стоянов, ръководител на CAD/CAM център ДиТра.

Националният конкурс за иновативно предприятие на годината се организира за осми пореден път от Фондация "Приложни изследвания и комуникации", координатор на Еnterprise Europe Network – България, в партньорство с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Представителството на ЕК в България. Конкурсът цели да покаже успешните български бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии и да привлече вниманието на широката общественост към постиженията на българските предприятия в областта.

Коментар