Google Docs с подобрена поддръжка на MS документи

По-рано тази година Google обяви, че придобива QuickOffice. Изненадващото беше, че Google вече има собствен офис пакет, а освен това QuickOffice е проектиран за работа основно с формати на документи от продуктите на Microsoft. Това всъщност се оказа и част от идеята на Google, а именно осигуряване на по-добра поддръжка на този тип документи от услугата Google Docs.

Освен това Google пусна и QuickOffice приложение, налично в пакета Google Apps.

До този момент имаше проблем при конвертиране на документи, създавани чрез Microsoft Word, Excel и PowerPoint. При някои по-специфични детайли във файловете, при конвертирането им чрез Google Docs те се губеха, което правеше услугата подходяща единствено за по-прости документи.

Проблемните конвертирания, включващи електронни таблици, графики и снимков материал, остават в миналото. Тези проблеми са преодолени отпреди няколко месеца, но Google едва сега го обявява публично.

Google Docs осигурява поддръжка на цялата си функционалност за iPad, като от компанията заявяват, че скоро и собствениците на смартфони с Android и iPhone ще могат да се възползват пълноценно от пакета.

Предприетите мерки оказват натиск върху облачните офис услуги на Microsoft, защото компанията все още не разполага с инструменти за iPad, макар да текат слухове, че от доста време работи върху такива.

Коментар