Възможен е Nexus таблет за 99 долара

Потвърждават се информациите за евтин таблет от Google, разработен съвместно с Asus. Двете компании вече си партнират в пускането на хардуерни продукти, а очакваният таблет може да удари цена от 99 долара в близко бъдеще.

Става въпрос за нов модел на Nexus 7, който ще се появи на пазара през първата половина на 2013 година. Трети партньор в съвместното начинание на Google и Asus е базираната в Китай компания O-Film Tech, която ще осигури доставката на панели с технология glass-film-film (GFF), съобщи digitimes.com.

GFF ще помогне за намаляване на разходите за производство, като едновременно с това ще осигури изключителна компактност на таблета и ще понижи крайната му цена.

Според източници от индустрията, намаляването на производствените разходи може да доведе до цена от 99 американски щатски долара за таблета. Това обаче не е възможно да бъде постигнато през 2013 година, тъй като Google и Asus едва ли ще съумеят да намалят разходите, свързани с доставките.

Наблюдатели твърдят, че вероятната цена на Nexus 7 ще варира между 129 и 149 долара. Очаква се таблетът да излезе на пазара през второто тримесечие на годината, тъй като първото тримесечие традиционно е по-слаб период за продажби.

Коментар