Canonical продава игри без знанието на разработчика

Едмънд Макмилан, разработчик на компютърните игри Super Meat Boy и The Binding of Isaac, обвини в нелоялни практики Canonical – компанията, която разработва Linux дистрибуциите от семейството Ubuntu.
 
       
Доскоро Макмилан изцяло популяризираше и продаваше игрите си сред Linux общността, използвайки Ubuntu Software Center, но сега разработчикът е прекратил  тази практика, заради нелоялността на Canonical, съобщи softpedia.com.

В отговор на потребителски въпрос в платформата formspring.me, Едмънд Макмилан разказва, че миналата година Canonical добавила неговата игра Super Meat Boy в софтуерния си катало, без да получи категоричното му разрешение.

Компанията продава играта в продължение на цяла година, без да плаща на Макмилан. Разработчикът все пак си получил парите, но трябвало да се свърже с Canonical и да си ги поиска. В резултат на това Макмилан решава да прекрати участието си в софтуерния център на Canonical.

по темата: „Canonical продава игри без знанието на разработчика”

добавете коментар...

  1. Петко

    @w1ck3dgam3

    "през козола, което включва писането на странни команди"

    От "кликане" някой е забравил как се пише, май :о)

  2. Ubuntu потребител

    Пред някои писания човек направо онемява. Andrei Dimitrov ме остави без думи 🙂

    В днешно време е достатъчно човек да знае да печата буквите, за да се изявява като специалист в Интернет. Блажени времена, век на Информацията!

Коментар