Мега-завод на Hitachi в Китай бълва по 1 милион диска на месец

Една година след пускането в експлоатация, най-новият мега-производствен център на Hitachi GST в Шенжен, Китай достигна производствен капацитет от 1 милион HDD на месец. Заедно с продукцията на ExcelStor, поделение на компанията Great Wall Technologies за производство на твърди дискове с бренда на Hitachi, общият обем продукти в Китай съставлява 75% от световните доставки на 3,5” HDD на компанията.
Базираният в Шенжен мега-комплекс ще продължи да вдига нивото на производителност, за да отговори на търсенето на капацитети за дигитално видео, за компютърната индустрия и домашната електроника, които според компанията тласкат растежа на сторидж индустрията. До края на 2008 г. Hitachi планира да удвои производството на 3,5-инчови дискове в сравнение с нивата от 2006-та.
Hitachi GST обяви през ноември 2004 г. намеренията си да инвестира 500 милиона щатски долара за изграждане на мащабен производствен център в Шенжен. Мега-концепцията обединява производството на компоненти, мрежата от доставчици, асемблирането на продуктите и пласмента им в радиус от 60 км около Шенжен. Такъв подход осигурява по-голяма ефективност, по-кратки времена за извеждане продуктите на пазара и по-строг контрол върху качеството, твърдят от компанията.
Днес над 67% от доставчиците на части за Hitachi GST са разположени в зоната на мега-производствения център. Той има и сериозно икономическо значение за Шенжен, осигурявайки работа на над 3800 души от региона, според информация, предоставена от дистрибутора АСБИС България.

Коментар