Samsung потвърди за Tizen смартфон още тази година

Миналата седмица се появиха спекулации, че през 2013 година корейският гигант Samsung ще пусне първите мобилни устройства, базирани на отворената операционна система Tizen. Вчера от компанията потвърдиха тези слухове, предаде TheNextWeb.com.

Всичко започна, когато Samsung даде индикации пред Businessweek, че възнамерява да пусне нови устройства, базирани на Tizen. Сред големите поддръжниците на проекта са Intel и Vodafone, а също Docomo и France Telecom.

Макар че Samsung стана номер в мобилната индустрия с платформата Android, компанията продължава да търси алтернативни варианти, които да намалят зависимостта й от операционната система на Google. Междувременно, от корейския производител обещават и устройства, базирани на Windows Mobile.

Tizen не е единствената нова възможност за потребителите. Преди броени дни Canonical представи дългоочакваната мобилна платформа на Linux дистрибуцията Ubuntu, а преди това се появи Meego-базираната система Sailfish.

Информацията за Tizen засега е оскъдна, но е възможно Samsung да разкриe подробности за плановете си още на Световния мобилен конгрес през февруари.

по темата: „Samsung потвърди за Tizen смартфон още тази година”

добавете коментар...

  1. -

    Много хитър стратегически ход на Samsung. Ако в бъдеще Apple започнат пак да съдят Samsung заради софтуер, то ще се окаже, че Apple съдят "отвореното общество" автор на системата. Така Apple ще си вкарат силен автогол.

Коментар