Huawei: Apple остана без иновации

Висш мениджър на китайския гигант Huawei скандализира аудиторията на CES 2013 в Лас Вегас с изявление срещу конкурентите Apple и Samsumg – двете водещи компании в мобилната индустрия.

Samsung често използва евтина пластмаса в своите флагмански устройства, твърди Ричард Ю, шеф на подразделението за потребителска електроника на Huawei.

Времето на Apple пък е свършило заедно със Стив Джобс, е внушението, което китайският мениджър прави в интервю за TheVerge. След смъртта на своя лидер, компанията е останала без иновации, а нейното място е готова да заеме Huawei, вярва Ричард Ю.

Обявените в Лас Вегас Ascend Mate и Ascend D2 са най-добрите смартфони на пазара и не отстъпват по качество на флагманите от Apple и Samsung, като същевременно са по-евтини от тях, смята Ю. Според него, Ascend Mate е по-удобен от Galaxy Note.

Хората смятаха, че най-добрите продукти се създават от Apple и Samsung. Ние искаме да променим това и да покажем, че най-добрите устройства се правят в Huawei, казва Ю. По неговите думи, китайската компания има по-голям опит в телекомуникационния бизнес – над две десетилетия, „азиатско предимство” в хардуера и най-важното – свой собствен дух.

Ричард Ю посочва, че себестойността на Ascend Mate е сравнима с тази на Galaxy S III, но Huawei е готова да пожертва част от печалбата си, за да стане нейният продукт по-евтин с 20-30% от конкурентите устройства.

Коментари по темата: „Huawei: Apple остана без иновации”

добавете коментар...

  1. :)

    Масово CEO-тата се очертават като изключително тъпи парчета.

    Тоя малоумник показва устройство, което изключително много наподобява Galaxy Note II на вид. На екрана се вижда имитация на iOS. Особено издайнически са "папките" за групиране на приложения, които изглеждат 1:1 с тези на iPhone/iPad, както и Dock, присъстващ в MacOS от 2006 година, както и в iOS от първия iPhone от 2007 (трябва да потърсите други статии в нета, в тази статия няма снимки).

    Тоя олигофрен къде точно вижда иновацията на Huawai, че на мен сериозно ми се губи? 720p на 6.1" си е доста ниска резолюция, не успяват дори да доближат нито iPhone (последните 3 поколения), нито цялата Nexus серия, нито Galaxy устройствата.

    Явно цялата им иновация е да ползват по-висококачествена пластмаса от Samsung, и очевидно по-нискокачествени други компоненти.

Коментар