Valve смята Windows 8 за неизползваема

Гейб Нюъл, главният изпълнителен директор на компанията за развлекателен софтуер Valve, вече няколко пъти критикува Windows 8, но този път стигна още по-далече, определяйки най-новата операционна система на Microsoft като неизползваем софтуер, пише softpedia.com.

В интервю за TheVerge.com Нюъл споделя мнение, че Windows 8 е гигантско разочарование и не прави нищо повече от това да се отрази негативно в продажбите на всички компютърни производители. Според него, за участниците в компютърната екосистема иновации като по-бързи безжични мрежи, нови стандарти и по-бърза графика са страхотни, но Windows 8 е проблем за целия бранш.

Нюъл твърди също, че Windows 8 напълно е променила начина, по който потребителите виждат операционната система, а това е повлияло и на РС индустрията.

Хората не желаели да си купуват нови компютри, защото Windows 8 не носи нищо вълнуващо, и предпочитали да си останат със стария хардуер, работещ с Windows 7. Това засяга не само Microsoft, но и останалите компании в сектора, коментира Нюъл.

Критиката му далеч не спира до тук. Той вижда също, че вместо хората да отидат развълнувани да си закупят нов компютър и нов софтуер, който да работи на него, в действителност се наблюдава 20% спад на продажбите на компютри.

Шефът на Valve е уплашен, защото e очаквал 40% ръст в продажбите, а реално има 20% спад. Самият той смята Windows 8 за изключително непрактична система.

Коментари по темата: „Valve смята Windows 8 за неизползваема”

добавете коментар...

  1. Сиол Ен

    Този сладур явно не брои таблетите за компютри. Ако ги преброи обаче, ще види че нещата изглеждат по различен начин …

  2. uHT

    От Валв да не се оплакват, а да започват да пишат портове на софтуера за Линукс…

  3. :)

    пфу,
    Много ги разбираш работите. Все някой мрънка, че компаниите не иновирали. Първо Apple били спрели, сега излиза, че и всички производители на хардуер били некадърни. Добре, че са помиярите от Редмънд, че да имаме иновация. Лошото е, че тяхната иновация никой не я купува. Май защото за нищо не става …

  4. пфу

    Напълно естественно е да има спад в продажбите когато производителите непредлагат (почти) нищо интересно и съвеместимо с новата операционна система. Продавачите действат в синхрон и незаинтригуват клиентите с новите възможности, а предлагат застоятлата си стока със стартата операционна система.
    Изобщо като няма предлагане, как да има търсене?! Не ви е виновен Майкрософт и новия ОС, а бавните и неиновативни производители на хардуер. Трябваше Майкрософт да предложи собствени компютри и да свари по бели гащи заспалите производители!

Коментар