Джойнт венчърът LenovoEMC вече е готов

Технологичните гиганти ЕМС и Lenovo обявиха, че съвместното им предприятие, обявено през август 2012 г., вече е формирано. LenovoEMC разширява партньорството между двете компании в сферата на сървърите и сторидж системите.

Джойнт венчърът, в който влизат активи на Iomega (подразделение на EMC) ще предлага под общ бранд мрежови системи за съхранение на данни (NAS) за предприятия с разпределена структура, филиали и компании от малкия и среден бизнес.

Портфолиото от сторидж системи на Iomega включва продукти с капацитет до 48 терабайта. Те ще допълнят функционалността на предлаганите от Lenovo сървъри ThinkServer и работни станции ThinkStation.

Освен в създаването на съвместно предприятие Lenovo и EMC ще си сътрудничат също в развитието на сървъри x86 и партньорствата с OEM производители и риселъри за налагане на сторидж решенията на EMC.

EMC и Lenovo са акционери в LenovoEMC, като контролният пакет принадлежи на китайската компания. Партньорството не се разглежда като съществен фактор на влияние върху резултатите на двете компании за текущата финансова година.

Коментар