Компания претендира за плочките в Windows 8

Още през ноември миналата година стана ясно, че Surfcast завежда дело срещу Microsoft за нарушаване на един от нейните патенти както в Windows 8, така и в продуктите на компанията, базирани на новата ОС.

Първото изслушване по делото ще бъде на 3 септември тази година, съобщи Neowin.net. Surfcast твърди, че плочките, заложени в концепцията на началния екран на Windows 8, нарушават неин патент за "система и метод за едновременно показване на множество източници на информация".
 
От своя страна, Microsoft e подала молба за патент още през 2006 година, който е одобрен през 2011 година и обхваща "плочков потребителски интерфейс на мобилни устройства".
 
Surfcast все още не е обявила финансовите си претенции. По-рано от компанията заявиха, че са били и продължават да бъдат ощетявани.
 

по темата: „Компания претендира за плочките в Windows 8”

добавете коментар...

  1.  

    Оле откраднаха ми квадратчетата! Само аз имам право да използвам квадрачета, защото съм работил като луд да ги изобретя и сега целият свят ще ми се кланя за това!

    За тебе пък, d, мога да кажа със сигурност, че не знаеш какво е усещането да си работил като луд и след това да предоставиш труда си безкористно на останалия свят, да виждаш как създаденото от теб печели популярност и прави живота на много хора по-лесен. Да си приятно изненадан, а не да пискаш, че те „крадат”, когато идеите ти се взаимстват от други и те ги прилагат по начини, за които дори не си и смятал за възможни. Да, има и такива хора. Без тях сега вероятно щеше да живееш в каменната ера.

    В случая потърпевши са Майкрософт, така че не ме е грижа, но патентните тролове унищожават малки и перспективни бизнеси всеки ден. Непрекъснато се подават все по- и по-абсурдни искове. Патентните войни са се превърнали в доходен бизнес. Излекувай се от заблудата, че защитават бедния творец, програмист и т.н.

  2. d

    така мислеш щото никога нищо не си разработил и незнаеш какво е да се краде наготово направено нещо!

  3. Анонимен

    Тези патенти стават все по-голяма глупост. Накрая патетните изцяло трябва да се забранят…

Коментар