Бизнесът в България иска работещи WiMAX решения

Бизнесът в България се нуждае от висококачествен интернет и пренос на данни, стана ясно от семинара "WiMAX услуги в полза на бизнеса", организиран от Некском – България ЕАД. WiMAX напълно покрива тези нужди, като осигуря независимост от кабелната инфраструктура, висока скорост на достъп, бърза инсталация както в градски условия, така и извън населените места и не на последно място – сигурност на връзката от външни намеси.
Некском изгражда WiMAX мрежа, която трябва да покрие всички градове с над 50 хил. души до края на годината, съобщава компанията в IT in The Press. Вече са достъпни WiMAX услуги като високоскоростен симетричен достъп до интернет, CLASS 5 телефонни услуги от ново поколение, безжични наети линии и MAN услуги, както и 3DES (метод за криптиране при осигуряване сигурността на връзката).
Друго приложение на WiMAX е в областта на телеметрията – видеонаблюдение, охрана и управление от едно централизирано място. Новото при телеметрията е обратната връзка, позволяваща дистанционна намеса и манипулации. Подобно решение е подходящо за специфични бизнес дейности като охрана на обекти, видеонаблюдение на обществени места, дистанционно отчитане при доставка на комунални услуги и други.
Некском завърши проект за първия WiMAX град в България – Банско. От края на миналата година компанията предлага своите WiMAX услуги на територията на града, като мрежата осигурява покритие и в околните населени места – Добринище, Баня, Разлог.
"Бизнесът в България вече знае какво е WiMAX, той иска работещи решения", коментира Емил Николов, изпълнителен директор на Некском. "WiMAX услугите на Некском преминаха през етапа "Пилотни проекти" и вече са залегнали в официалното портфолио на компанията. Готови сме да предложим както стандартните услуги, така и да реализираме заедно с клиентите специфично за техните нужди решение", добави той.
Некском – България ЕАД е основана през 1998 г. Компанията е със 100% участие на американския оператор Nexcom Telecommunication LLC, която е петата компания в световен мащаб, развиваща технологията пренос на глас през интернет (VoIP).

Коментар