Еволинк с директна връзка до клауда на Amazon

Телекомуникационната компания Еволинк осигури директна връзка до клауда на Amazon. В резултат на това, български фирми, които ползват виртуални сървъри на глобалния доставчик, ще могат да разчитат на по-сигурна и бърза връзка до облачната платформа.

Връзката с клауда на Amazon е реализирана от Еволинк в партньорство с IX Reach, международен доставчик и партньор на Amazon Services. Услугата AWS Direct Connect позволява на клиентите на клауд услуги на Amazon да осъществят директна частна връзка до сървърния клъстър на Amazon по избор в Западна Европа или източното крайбрежие на САЩ.

Потребителите ще могат да свързват своя офис или дейта център директно до уеб услугите на Amazon посредством защитена и отделена връзка, която гарантира по-добро качество, бързина и надеждност, отколкото биха успели да постигнат посредством съществуващата си интернет връзка, съобщи Еволинк.

Компанията развива собствена клауд платформа vcloud.bg за потребители, които развиват бизнес на Балканския полуостров, а директната връзка към виртуалните сървъри на Amazon е насочена към организации, търсещи достъп до пазарите в Западна Европа и САЩ.

Коментар